~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
....... * με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα * εποχής μνημονίου, μεσοπροθέσμων και άλλων δινών επί τρόικας και ΣΦΥΡΙΖΑΝΕΛ συγκυβέρνησης...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
..........ο δρόμος για την ελευθερία....

Ροή ειδήσεων

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Απίστευτη ομολογία: Ναι, παρακολουθούμε πολίτες!

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) και το FBI έχουν άμεση πρόσβαση στους server κορυφαίων εταιριών όπως η Google και η Apple, και παρακολουθούν πολίτες. 








Το θέμα αποκάλυψαν δημοσιεύματα της Washington Post και του Guardian, την Πέμπτη, σύμφωνα με τα οποία η NSA και το FBI «έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές 9 κορυφαίων εταιρειών του διαδικτύου», μέσω ενός άκρως απόρρητου προγράμματος, με την ονομασία PRISM. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες κάνουν «εξαγωγή» ηχητικών δεδομένων, βίντεο, φωτογραφιών, e-mail, εγγράφων και αρχείων σύνδεσης.

Ο επικεφαλής της NSA, Τζέιμς Κλάπερ, παραδέχτηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Αλλά μόνο μη Αμερικανών πολιτών! Όπως είπε ότι η νομοθεσία που επιτρέπει στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να συλλέγουν δεδομένα από διαδικτυακές εταιρείες, επιτρέπει να θέτονται ως «στόχοι» μόνο «μη Αμερικανοί πολίτες» εκτός της Αμερικής.

Ο Κλάπερ κατηγόρησε τους συντάκτες της Washington Post και του Guardian πως τα κείμενά τους περιέχουν «πολλές ανακρίβειες», αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

«Αυτό το πρόγραμμα πήρε πρόσφατα εκ νέου εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο, μετά από εκτεταμένες συζητήσεις και συνεδριάσεις», δήλωσε νωρίτερα ανώτερος αξιωματούχος. «Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω αυτού του προγράμματος αποτελούν τις πιο σημαντικές και πολύτιμες πληροφορίες και χρησιμοποιούνται για την προστασία του έθνους κατά πιθανών απειλών».

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα 9 εταιρείες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, ανάμεσά τους οι Apple,GoogleFacebookMicrosoft και Yahoo, αρνήθηκαν πως παρέχουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες «άμεση πρόσβαση» στους διακομιστές των συστημάτων και των δικτύων τους.

Ο επικεφαλής του Facebook σε θέματα ασφαλείας, Τζο Σάλιβαν, δήλωσε: «Δεν παρέχουμε σε καμία κυβερνητική υπηρεσία άμεση πρόσβαση στους διακομιστές του Facebook. Όταν ζητείται από την εταιρεία να παράσχει δεδομένα ή πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα άτομα, εμείς εξετάζουμε προσεκτικά κάθε τέτοιο αίτημα, συμβουλευόμαστε τους ισχύοντες νόμους και παρέχουμε τις πληροφορίες εφόσον αυτό απαιτείται από το δίκαιο».

Παρομοίως, ο εκπρόσωπος της Apple, Στιβ Ντόουλινγκ, δήλωσε: «Δεν έχουμε ακουστά το PRISM. Δεν παρέχουμε σε καμία κυβερνητική υπηρεσία άμεση πρόσβαση στους σέρβερ μας και οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία ζητά πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες μας, πρέπει να έχει δικαστική εντολή». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου